Keputusan SPM akan tiba tidak lama lagi maka semakin hampirlah para pelajar dengan cita-cita masing-masing. Ada yang bercita-cita untuk menjadi ‘pilot’, DOKTOR PERUBATAN, DOKTOR GIGI, DOKTOR HAIWAN, ‘engineer’, dan macam-macam lagi. Keputusan SPM yang diperolehi bukanlah penentu tercapainya cita-cita tersebut tapi adalah bermulanya langkah pertama menghampiri untuk mencapai cita-cita tersebut.

 

Kebanyakkan pelajar sudah mula untuk ‘aim’ universiti pilihan untuk mengambil jurusan yang diidam-idamkan. Bagi pelajar lepasan SPM mereka ada beberapa laluan sebelum berjaya ke program Ijazah Sarjana Muda @ Degree. Antara pilihan yang mereka ada adalah dengan mengambil program matrikulasi, asasi, tamhidi, STPM, dan juga diploma. Bagi mereka yang meminati program PERUBATAN (MBBS/ MD), PERGIGIAN (BDS) dan VETERINAR @ DOKTOR HAIWAN (DVM) sudah pasti program matrikulasi dan juga asasi yang akan menjadi pilihan. Ada sesetengah universiti yang telah mengkhususkan program asasi khas untuk program perubatan dan pergigian. Antaranya program tamhidi perubatan dan tamhidi pergigian di USIM.

 

Tapi, tahukah anda, sebenarnya dengan hanya menggunakan keputusan SPM, anda telah LAYAK untuk sambung IJAZAH SARJANA MUDA PERUBATAN (MBBS/ MD) & IJAZAH SARJANA MUDA PERGIGIAN (BDS). Saya pasti ramai yang TIDAK TAHU bukan? Setiap tahun ramai pelajar dan ibu bapa terkejut bila saya khabarkan peluang ini kepada mereka. Biasanya peluang ini hanya diketahui oleh pelajar tajaan MARA dan juga JPA sahaja. Jika peluang ini saya buka secara meluas, adakah anda semua ingin ‘grab’ atau melepaskan sahaja? Tepuk dada Tanya hati, sejauh mana anda telah mengkaji peluang pengajian bidang PERUBATAN (MBBS/ MD) dan PERGIGIAN (BDS).

 

Ingin tahu lebih lanjut peluang ini, boleh hubungi pegawai kami Puan Syuhada di talian 013-3098058 / WhatsApp  atau En. Khairul 013-3561182 / WhatsApp atau boleh mengisi pra pendaftaran online di link ini Daftar Sekarang. Oh ya, jangan risau, setiap tahun ramai pelajar dari SBP dan MRSM yang merebut peluang ini. Peluang yang jarang diketahui, tapi telah berjaya di ‘grab’ oleh mereka yang betul-betul mencari peluang keemasan ini. ‘Grab’ sekarang sebelum anda terlepas lagi. Tahniah kepada bakal DOKTOR yang telah berjaya mengambil peluang ini.

 

Anda juga boleh lawati link di bawah ini untuk melihat sendiri bakal-bakal DOKTOR yang sedang belajar di Luar Negara yang kami pernah uruskan sebelum ini. Mereka adalah yang terdiri dari pelajar yang cemerlang SPM dari MRSM, SBP, Sekolah harian biasa dan Maahad Tahfiz Sains.

Info lanjut       : https://selepasspm.com/mbbs-md-perubatan/

IG                     : https://www.instagram.com/belajarluarnegara_0133098058/

FB                    :